Nyheter

Julebelysning til glede og besvær

Julebelysning til glede og besvær

 • 26. november 2020

Julepyntede fasader er for mange et kjærkomment lyspunkt i mørketiden. Det glitrer allerede i lys fra balkonger og hager – men hva hvis julestemningen til naboen tar overhånd? Er det lov til å klage?


Ny medlemsfordel med 5% bonus

Ny medlemsfordel med 5% bonus

 • 24. november 2020

KOBBL medlemmer får 5% bonus på alle tjenester hos Odal Bil Kongsvinger (Mekonomen Verksted).

Mekonomen Bilverksted kan reparere i prinsipp alle bilmerker, nye som gamle.

De følger bilprodusentens serviceanbefalinger så din nybilgaranti gjelder alltid.

Du finner Mekonomen Bilverksted på baksiden av Møller bygget.


Medlemsrabatt på forestillingen "Oberst Krebs og jakten på festningssverdet"

Medlemsrabatt på forestillingen "Oberst Krebs og jakten på festningssverdet"

 • 23. november 2020

Bli med på sommerens store familieforestilling på festningen i juli! Earlybird-tilbud fram til jul for KOBBL-medlemmer: familiepass for fire personer med to gratis aktivitetshefter for kun 899,-. Perfekt julegave!

Bestill billetter til «Oberst Krebs og jakten på festningssverdet» på www.eventyrfestningen.no/


Vannsjekk kan lønne seg

Vannsjekk kan lønne seg

 • 17. november 2020

Vi anbefaler alle boligselskap til å gjennomføre vannsjekk hvert 5. år. Vi her på KOBBL v/teknisk avd. kan utføre dette til svært gunstig pris for boligselskapene. Grunnen til dette er at vi har en egen rørleggermester her på huset.
En annen fordel med dette er at vi er en uavhengig part som ikke er interessert i å «finne feil eller mangler». KOBBL vil gjøre det mest mulig gunstig for borettslag og sameier.


Rammeavtale med RK Rørfornying

Rammeavtale med RK Rørfornying

 • 13. november 2020

RK Rørfornying er et Svensk rørfornyingsselskap som i 2020 også har etablert seg i Norge. Rørfornying, rørinnforing eller rørrenovering er en måte å renovere eksisterende rørsystem for dag-/spillvann uten at man trenger å hogge og rive fram rørene for å siden bytte dem ut. Rørfornying er godt egnet i hele eiendommer samt i vertikale stammer, kjellere og kjellerledninger samt serviceledninger.


Byens storstue

Byens storstue

 • 30. oktober 2020

2019 var et fantastisk år for Kongsvinger bibliotek med nærmere 180.000 besøk. Selv i disse koronatider klarer biblioteket å være byens kanskje viktigste møteplass.


Rammeavtale med Mentum Byggsikring As

Rammeavtale med Mentum Byggsikring As

 • 26. oktober 2020

Mentum Byggsikring AS er en totalleverandør innen faget brann, og de leverer produkter, tjenester og utfører byggesaker fra oppstart til ferdigattest.


Trivelig å være natteravn

Trivelig å være natteravn

 • 23. oktober 2020

F.v. i bildet, Ole Johnny Snekkerbakken, Gro Anette Holseter, Raymond Rotberget og Christina Lyle forteller at ungdom setter stor pris på deres tilstedeværelse. Disse fire utgjør sammen med Eva Jeanette Finsrud styret i natteravnene i Kongsvinger.


Slik kan borettslag gjøre byen tryggere

Slik kan borettslag gjøre byen tryggere

 • 13. oktober 2020

Dette poengterer SLT-koordinator Tor Inge With, en av dem som kjenner ungdommen og dens ønsker, behov og utfordringer i Kongsvinger. Han utfordrer oss både som enkeltpersoner og borettslag til å bidra, ikke minst fordi han nå ser en bekymringsfull utvikling i flere ungdomsmiljøer i byen. SLT står for «Samordning av lokale rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak».


Lovfester rett til å sette opp elbil lader i borettslag og sameier

Lovfester rett til å sette opp elbil lader i borettslag og sameier

 • 30. september 2020

Fredag 25. september 2020 fremmet regjeringen et lovforslag som gjør at styret i borettslag og sameier bare på visse vilkår kan hindre deg i å sette opp et eget ladepunkt for elbil i boligselskapet. Nå skal saken behandles av Stortinget, og loven vil tidligst tre i kraft fra 1. januar 2021.

Lovforslaget kommer som et svar på Stortingets anmodningsvedtak fra 2017 om å fremme likelydende regler for borettslag og sameier om lading.


Flere etableringstjenester for KOBBL i Innlandet

Flere etableringstjenester for KOBBL i Innlandet

 • 28. september 2020

I 2020 har KOBBL for første gang bistått utbyggere med etableringstjenester i boligprosjekter i innlandskommunene Elverum og Gjøvik.


Klare skal stå for innfordring

Klare skal stå for innfordring

 • 25. september 2020

Fra 15. juni inngikk KOBBL avtale med Klare (tidligere BBL inkasso) om å forestå purring og inkasso på felleskostnader og andre krav som boligselskapene har mot sine andelseiere/seksjonseiere.


Nye medarbeidere i Service- og markedsavdelingen

Nye medarbeidere i Service- og markedsavdelingen

 • 18. september 2020

I løpet av høsten og vinteren vil to ansatte hos KOBBL gå av med pensjon. Vi søkte før sommeren derfor etter nye ansatte i service- og markedsavdelingen. Vi fikk svært mange godt kvalifiserte søkere, og var gjennom en omfattende utvelgelsesprosess.

1. september startet Regina Daughdrill Larsson og Bjørn Jensen opp som nyansatte i KOBBL. De skal sammen med Fredrik Waaler være kundekontakter for borettslag og sameier som er forvaltet av KOBBL, og de vil gradvis utover høsten starte opp med oppfølgingen av sine kunder. I tillegg vil de ha andre oppgaver innen markedsføring/salg, informasjon og løpende service til boligselskaper, medlemmer og partnere.

Regina og Bjørn har begge en bred bakgrunn fra ulike salgs- og serviceyrker, og er sikkert kjente fjes for mange i Kongsvinger. Regina blant annet som driver og innehaver av leketøysbutikken tidligere KOZMOS Kongssenteret, og Bjørn blant annet som daglig leder i Montér Stormarked Kongsvinger.

Bjørn sier at det å få være en del av KOBBL er både stort og spennende for han. Etter kun kort tid er trivsel faktoren stor og arbeidsmiljøet fantastisk. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle boligselskapene, og jeg ser fram til å være en ressurs for de, sier Bjørn videre.

Regina sier at det er skikkelig stas å få være en del av KOBBL teamet og hun ser frem til et godt samarbeid med boligselskap og partnere, samt til å yte god kundeservice til våre medlemmer.

Vi ønsker Regina og Bjørn velkommen på laget.


Brannkonsept og tilstandsvurdering iht. Internkontrollforskriften

Brannkonsept og tilstandsvurdering iht. Internkontrollforskriften

 • 21. august 2020

Det har i år dessverre vært en del branner rundt omkring i Innlandet. Kongsvinger er heller ikke noe unntak. Ved utarbeidelse av KOBBL VLP og KOBBL HMS til borettslagene, ser vi at bygg oppført før 1985, ikke tilfredsstiller 85 forskriften. I henhold til forskrift om brannforebygging (FOB) er det eiers ansvar å kjenne til og kunne dokumentere brannsikkerheten i bygget. 


Trenger flere eldreboliger

Trenger flere eldreboliger

 • 5. august 2020

- Vi har 50 medlemmer på søkerlista for tildeling av bolig, og vi er på utkikk etter egnede tomter for å utvide boligmassen. Tomtene må ligge sentralt, eller ved vei med bussforbindelse, opplyser avtroppende styreleder Helge Norvalls.


12345678910