Nyheter

Trygge bomiljø er satt i system i Kongsvinger

Trygge bomiljø er satt i system i Kongsvinger

 • 28. september 2022

Internkontrollen, eller Helse, Miljø og Sikkerhet (HMS) systemet skal bidra til å verne om liv, helse og materielle verdier – og ikke minst skape et trygt og godt bomiljø. Det er lovpålagt for alle borettslag og sameier å ha et slik system.

Internkontrollforskriften sier at den som er ansvarlig for virksomheten, må sørge for systematisk oppfølging. Ved en eventuell ulykke kan det bli stilt spørsmål om internkontrollen, og det er styret som er ansvarlig for å holde denne i orden.


Lia Borettslag feirer 50 år

Lia Borettslag feirer 50 år

 • 23. juni 2022

De gjør som bamsefar

...fyller 50  ­- og feirer i Lia

I åsen skal det være fest for hundrevis i Lia. For borettslaget er 50 år omtrent på denne ti'a.


Vil sette magiske Øvrebyen på kartet

Vil sette magiske Øvrebyen på kartet

 • 15. juni 2022

– Hvorfor kan ikke Øvrebyen bli Østlandets største turistdestinasjon? spør Eventyrfestningen. De vil få med hele byen og regionen for å skape noe helt unikt rundt festningen. 


Fiber fra Eidsiva Bredbånd

Fiber fra Eidsiva Bredbånd

 • 10. juni 2022

KOBBL ønsker å bistå boligselskapene i vedlikehold og videreutvikling av sine eiendommer. Som et ledd i dette inngår KOBBL ramme-avtaler med anerkjente leverandører med høy kompetanse innenfor sitt fagområde. Rammeavtalene kan benyttes av alle boligselskaper som KOBBL er forretningsfører for. Intensjonen med rammeavtalene er å bidra til kvalitativt gode, effektive og økonomisk gunstige leveranser til borettslag og sameier.


Støtte fra Enova til kartlegging av smarte klimatiltak

Støtte fra Enova til kartlegging av smarte klimatiltak

 • 12. april 2022

Borettslag og sameier kan få støtte til kartlegging som gir konkrete anbefalinger om smarte klimatiltak. Dette ble tilgjengelig fra februar i 2022.


Ruster opp for 225 millioner

Ruster opp for 225 millioner

 • 28. mars 2022

De åtte største prosjektene som står på dagsorden i år har en samlet kostnadsramme på om lag 225 millioner kroner, og sysselsetter samtidig mange arbeidstakere i lokale firmaer. Vann og avløp (rørfornying), drenering, innglassing av balkonger, garasjebygg og skifte av tak står på dagsorden. Rehabiliteringen tvinger seg fram i bygg som er både 40, 50 og 60 år gamle.


Forretningsfører for næringssameie

Forretningsfører for næringssameie

 • 9. februar 2022

KOBBL har nemlig inngått en avtale med KB Gruppen Eiendom om å forvalte det nye Haugekvartalet eierseksjonssameie i Midtbyen rett ved Kongssenteret. Dette sameiet på over 11.000 kvadratmeter består av 37 nybygde leiligheter og sju næringsseksjoner, inkludert parkeringskjelleren.


Andelseiers vedlikeholdsplikt og erstatningsansvar

Andelseiers vedlikeholdsplikt og erstatningsansvar

 • 14. januar 2022

Både borettslaget og andelseierne i et borettslag har en vedlikeholdsplikt for hvert sitt område. Andelseierne sin vedlikeholdsplikt fremgår av borettslagsloven § 5-12. Det følger av bestemmelsen at andelseieren skal holde andelen i forsvarlig stand. Vedlikeholdsansvaret omfatter også nødvendige reparasjoner og utskiftninger, både ved slitasje og ved tilfeldig skade. Andelseieren skal holde ved like blant annet tilgjengelige rør, utstyr, apparater, ledninger og innvendige overflater.


Nå får du bonus hos Vianor!

Nå får du bonus hos Vianor!

 • 20. desember 2021

Vi har gleden av å presentere ny avtale mellom Vianor AS avd. Kongsvinger og KOBBL. Avtalen innebærer endrede betingelser for våre medlemmer. Tidligere var det forskjellige rabatter på Vianor sine tjenester. Dette er nå endret til 5% bonus og 5% rabatt på alle tjenester (gjelder ikke originaldeler).


Glad kvitring i Bokfinkvegen

Glad kvitring i Bokfinkvegen

 • 16. desember 2021

Det ifølge juryen som avgjorde konkurransen som ble utlyst av KOBBL for et halvår siden. Etter å ha vurdert de 13 nominerte borettslagene og sameiene, kom juryen enstemmig til at det nevnte borettslaget fortjente prisen.


Ny medlemsfordel - Puls Treningssenter

Ny medlemsfordel - Puls Treningssenter

 • 10. desember 2021

Vi har gleden av å presentere en ny medlemsfordel til KOBBLs medlemmer. Ved nytegning av medlemskap med 12 måneders binding kan KOBBL-medlemmer nå trene for 449 kr i måneden samtidig som de slipper å betale innmeldingsavgiften på 300 kr. Da sparer man 900 kr i forhold til ordinær pris på det første året.


Brannsikkert julehjem

Brannsikkert julehjem

 • 8. desember 2021

Bruk en halvtime på brannsikring innimellom julegavekjøp, gløggkoking og småkakebaking. Det kan sikre julefreden.


KOBBL utvider teknisk avdeling

KOBBL utvider teknisk avdeling

 • 6. desember 2021

I løpet av kort tid har KOBBL utvidet staben i teknisk avdeling med tre nye medarbeidere. Morten Bergersen Lystad (26) er nyutdannet bygningsingeniør, og startet i vår. Jonas Raaden (33) hadde sin første arbeidsdag hos KOBBL i august. Han er rørlegger og studerer til fagskoleingeniør, og kom fra stilling som fagarbeider på Kongsvinger Sykehus. I november ble Stian Snertingdal (31) med på laget. Stian er murer og fagskoleingeniør, og har de siste årene jobbet som prosjektleder og avdelingsleder hos Radonmannen.


Ny rammeavtale med Håndverksgruppen

Ny rammeavtale med Håndverksgruppen

 • 29. november 2021

 

KOBBL og Håndverksgruppen har inngått rammeavtale for malertjenester fra 01.12.21

Håndverksgruppen AS er Norges ledende landsdekkende konsern innen overflater. De leverer håndverkertjenester primært til det profesjonelle markedet, blant annet entreprenører, eiendomsselskaper, butikker, hoteller, forsikringsselskaper og offentlige myndigheter. Håndverksgruppen er lokalisert fra Kristiansand til Svalbard. I  tillegg er en rekke bedrifter tilknyttet Håndverksgruppen som selvstendige medlemsbedrifter.

I Håndverksgruppen finner vi et lokalt firma de fleste kjenner godt til, Malermester Ljungquist AS. Malermester Ljungquist AS er en bedrift med lang erfaring. Siden starten i 1993 har de utført utvendige og innvendige malertjenester, samt byggtapetsering og gulvlegging i våte og tørre rom med gode referanser.

Malermester Ljungquist AS har flere ansatte og legger vekt på kompetanse, pålitelighet og kvalitet. De utfører alt innen: maling, tapet, gulvbelegg, gulvsliping og sprøytemaling.

Avtalen med KOBBL innebærer at det alltid skal gis konkurranse dyktige priser, samt overholde lover og forskrifter for utført arbeid.

Ta kontakt på telefon 48 88 42 00 eller e – post:  tom@ljungquist.as


Byggelederens rolle

Byggelederens rolle

 • 16. november 2021

Som byggeleder skal man påse at utførende skal levere riktig kvalitet, ha kontroll på økonomien, og levere avtalte materialer og samtidig dokumentere at arbeidene blir utført i henhold til spesifikasjonene som ligger i kontrakten mellom BH og utførende.


123456