Vedlikeholdstips til alle med bolig eller leilighet

Nå er vi endelig blitt flere her på teknisk avdeling i KOBBL. Cato og Peter begynte her 10.02.2020.  De er allerede i full gang med utarbeidelse av vedlikeholdsplaner, så dette vil dere som har signert avtale få fortløpende beskjed om når en overlevering vil finne sted.

Det er meget gledelig at vi nå har økt vår kapasitet og kompetanse innen både VVS, tekniske installasjoner, taksering og forsikring. Dette i tillegg til rådgivning, prosjekt og byggeledelse, skal vi nå kunne bistå borettslagene og sameiene med det meste av det som måtte komme.

Det har vært en begivenhetsrik vinter så langt, med mange henvendelser og oppdrag som boligselskapene vil ha hjelp med. Dette tolker jeg som en tillitserklæring, og vi vil jobbe hardt for å gjøre en god jobb for dere og bistå med det dere måtte ønske.

 

Vedlikeholdstips til alle med bolig eller leilighet

 

Det begynner nå å bli lysere kvelder og morgener, og sola kommer høyere på himmelen. Det er våren som er i anmarsj. Fordelen, eller bakdelen med dette, er at det nå er på tide med litt forebyggende vedlikehold og kontroll. Vi vil her gi alle gode tips om hva de bør gjøre, og hva dere bør se etter, nå som vinteren trekker seg tilbake.

Vedlikeholdstips til alle med bolig eller leilighet

Innendørs:

Rensing av sluk og vannlåser. Dette er svært viktig for å forebygge lukt og vannskader i leilighetene.

 Se etter antydninger til lekkasjer rundt vaske- og oppvaskmaskin. Dette kan være vanskelig og oppdage, men kan gjøre stor skade hvis dette får utvikle seg over tid.

Rengjør filter i kjøkkenvifte. Dette forbedrer avtrekket, samtidig vil man få fjernet fett som er lett antennelig. Dette gjøres hver 3. mnd.

Rengjør varmepumpe i.h.t instruks. fra produsenten.

Rens vannfilter i tappekraner og evt. Reduksjonsventiler.

Rengjør filteret

Sørg for ren tappekran ved å rense filteret minst én gang i året. Det er fort gjort!

Inspiser loft og ev. kryprom i knevegger. Se etter om det kan være tegn på kondens/lekkasjer.

Avtrekksventil på våtrom rengjøres.

Rengjør ildsted grundig.

 

Utvendig:

Rens takrenner. Dette gjøres høst og vår

Kontroller garasjeporter og lukkemekanismer.

Smøring av hengsler og låser.

Se over tak og vindskier. Se etter om det er ødelagt takstein. Fjern mose fra takflater. Ved mye mose på tak, risikerer man frostsprengning når kulda setter inn igjen.

Ta en vurdering på om det er nødvendig med vask av fasade.

Ta en grundig sjekk av garasjen.

Fjern vegetasjon fra hus og garasjevegger.

 

Dette er noen tips som alle bør sjekke på våren da sola begynner å varme litt. Forebyggende planmessige tiltak er absolutt det billigste man kan foreta seg. Slurver man med dette, kan følgeskadene bli svært store.

 

Lykke til!

 

Rune Sand


Name:
Email:
Subject:
Message:
x