Helse- og omsorgsministeren besøkte Vennersberg 1

Statsråd Bent Høie tok turen til borettslaget Vennersberg 1 på Kongsvinger, og fikk se resultatet etter at borettslaget har etterinstallert heis. Helse- og omsorgsministeren møtte KOBBL, NBBL og borettslaget for å snakke om viktigheten av heistilskudd da de møttes 22. august. 

 

Helse- og omsorgsministeren besøkte Vennersberg 1

Borettslaget Vennersberg 1 har etterinstallert heis i fem blokker. Styreleder i borettslaget Rune Monsen, styreleder Leif Næss og adm. direktør Odd Henning Dypvik fra KOBBL orienterte helse- og omsorgsministeren om den lange og tunge prosessen for å få de femten heisene på plass. Prosessen tok totalt 2 ½ år.

I dag er de aller fleste beboerne på Vennersberg stolte av prosjektet og er glade for en enklere hverdag. I borettslaget bor det mange eldre, og med heis på plass kan flere av disse bli boende i leilighetene sine lenger.

Behov for tilskudd

Monsen påpekte at prosjektet ikke hadde vært mulig å realisere uten den betydelige støtten på 31,5 millioner som de fikk fra Husbanken og NAV. Beboerne selv har også investert betydelig i prosjektet, med en økning i fellesutgiftene på mellom 475-650 kroner.

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) var også tilstede, og Bente Johansen kunne supplere statsråden med flere eksempler fra andre gjennomførte heisprosjekter rundt omkring i Norge. Hun kunne fortelle at i kommunene hvor dette blir gjennomført ser man en lavere etterspørsel etter omsorgsboliger og lavere institusjonsdekning for eldre sammenlignet med tilsvarende kommuner som ikke har gjennomført slike prosjekter.

For at flere eldre som bor i blokker uten heis skal kunne få de samme mulighetene som beboerne i Vennersberg 1 har fått, er det behov for en betydelig økning i Husbankens heistilskudd. NAV tildeler ikke lenger tilskudd til permanente heiser.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x