KOBBL inntar Solør

- Slik det ligger an starter vi byggingen av ei boligblokk med 18 leiligheter for eldre på Flisa allerede i løpet av november, og vi ønsker velkommen til informasjonsmøte på Victoria Hotell, onsdag 19. juni kl 18.00. Møtet er åpent for alle, og det er ingen påmelding.

Slik ser KOBBL og Solør Hus for seg den ene fasaden i boligblokka med 18 leiligheter for eldre sentralt på Flisa.
KOBBL inntar Solør

// Tekst: Rolf Nordberg. Illustrasjoner: ArkitektPartner //

Dette opplyser styreleder i KOBBL, Leif Næss. Dermed tar boligbyggelaget i regionsenteret for første gang et steg nordover, etter fra før å ha etablert borettslag i Eidskog og Odal.

Samspill med Solør Hus

Idéen ble unnfanget i dialog mellom KOBBL og entreprenørfirmaet Solør Hus. Sistnevnte eier ei aktuell tomt rett ved siden av der Åsnes kommune bygger nytt omsorgssenter med 32 heldøgnsbemannede omsorgsboliger kombinert med serviceavdeling.

Kontakt ble etablert med daglig leder i Solør Hus, Øystein Aurland, og de fant fort tonen og ble enige om å gå videre sammen om prosjektet. De to samarbeidspartnerne skal eie 50 prosent hver i prosjektet, og boligene skal organiseres i et borettslag tilknyttet KOBBL.

Eldreboliger livet ut

- Vi satser på boliger spesielt tilrettelagt for eldre slik at de helst kan være hjemmeboende livet ut og følgelig i størst mulig grad unngå institusjonsopphold. Bygget blir på fire etasjer med heis. Velferdsteknologi og smarthusløsninger inngår i våre planer, og vi ser i den sammenheng muligheter for eventuelt å kunne bli tildelt forskningsmidler fra Høgskolen Innlandet. Beliggenheten ved siden av kommunens omsorgsboliger og rett ved butikker og andre servicetilbud er også avgjørende viktig, forteller Næss.

Etter innledende møter med både rådmannen, sektorleder for samfunnsutvikling og leder for byggesak gir han uforbeholden honnør til måten prosjektet er blitt mottatt på i Åsnes kommune.

- Alle vi har møtt fra kommunen har vært positive, løsningsorienterte og samarbeidsvillige, roser Næss.

Avisomtale ga 20 interessenter

Uten annen markedsføring enn at planene ble omtalt redaksjonelt i flere lokalaviser i Solør, meldte det seg raskt 20 interessenter til de 18 leilighetene. Senere har én trukket seg.

- Dette viser behovet samtidig som borettslagsformen og kombinasjonen av en lokal entreprenør og et lokalt boligbyggelag med mange tiårs erfaring inngir tillit og trygghet.

Det innebærer ikke at alle interessentene også blir kjøpere når boligene legges ut for salg, men de har allerede hatt innvirkning på planene.

Treroms og fellesrom

- Majoriteten ønsker seg treroms leiligheter, så dermed tar vi hensyn til det og reduserer antall toroms. Boligene blir på vel 50 kvadratmeter for toroms og cirka 60 for treroms, og alle får veranda, boder og hver sin carport. I tillegg blir det en felles stue med terrasse utenfor, og et lite aktivitets-/hobbyrom som alle kan benytte. Noe endelig prisoverslag har vi ikke ennå, men prisene blir trolig godt under andre leilighetsprosjekter på Flisa. Vi jobber også med å få på plass gunstig finansiering, sier KOBBL-styrelederen og fortsetter:

- Vi ønsker velkommen til informasjonsmøte på Victoria Hotell, onsdag 19. juni kl 18.00. Møtet er åpent for alle, og det er ingen påmelding.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x