Bedre inneklima med ventilasjonsrengjøring

Et ventilasjonsanlegg som ikke har blitt renset på lang tid kan føre til dårlig inneklima. Dårlig luft og avtrekk kan gi plager i form av tretthet, hodepine, astma, allergiproblemer, og kan faktisk også være en potensiell brannfelle.

Bedre inneklima med ventilasjonsrengjøring

KOBBL har inngått samarbeid med et firma som har ventilasjonsrengjøring både i offentlig og privat sektor som sin spesialitet. Firmaet heter Optice og har hovedkvarter på Rasta i Kongsvinger. Firmaet som allerede er landsdekkende ble etablert i 2012 av Jan T. Sandvik fra Solør og har flere lokale ansatte. KOBBL har tatt en prat med salgssjef i Optice, Kjell Myrdal, om hvorfor rens av ventilasjonsanlegg er viktig.

Skjult Fiende

Ventilasjonsanlegget er et av byggets store, skjulte og ofte glemte overflater. Det vi ikke ser tenker vi sjeldent over, men det burde vi absolutt gjøre, sier Myrdal. Vi oppholder oss innendørs de fleste timene i døgnet, og vi puster inn støv, midd, pollen, råte og andre urenheter. Det er ikke sjelden vi finner muggsopp også i ventilasjonsanlegg så da er det ikke så rart at vi kan bli syke av inneluften. Der noen opplever tørrhet i nesen, halsen og slimhinnene, eller har problemer med hoste, allergier og hudplager kan andre få hodepine, oppleve trøtthet eller konsentrasjonsvansker. Vi i Optice synes det er synd og unødvendig om en skjult fiende som ventilasjonsanlegget er årsak til sånne problemer, så det er veldig givende for oss når det vi gjør kan føre til et bedre inneklima og medfølgende helsegevinst, sier Myrdal.

The Optice Way

Helse er ikke den eneste gevinsten forteller Myrdal videre. Ved rengjøring av ventilasjonsanlegget vil man få bedre varmeøkonomi, redusere brannfaren, få bedre effekt i anlegg og vifter samtidig som man forlenger levetiden på anlegget.

Når Optice skal rense et anlegg så renser vi både tilluft- og avtrekkskanalene, vi renser og forsegler lydfeller, og vi vasker ventiler samt desinfiserer de ved behov. Vi renser aggregat, register og varmegjenvinner. Om nødvendig benytter vi oss av tørris, kjemikalier eller trykkluft. Etter ønske fra oppdragsgiver kan vi utføre ombygging av anlegget men dette avtales eksplisitt i hvert enkelt tilfelle. Vi i Optice gjør alltid rent etter oss og deponerer alt avfall.  Når vi er ferdig med en rens utfører vi en sluttbefaring med ansvarlig på anlegget. Etter endt arbeid leverer vi fra oss en komplett sluttrapport med bilder og informasjon rundt oppdraget. Dette kaller vi the Optice Way, sier Myrdal.

Gratis befaring for boligselskaper

Alle boligselskaper som bruker KOBBL som forretningsfører er velkomne til å ta kontakt med oss i Optice, enten via KOBBL eller direkte til meg for en prat sier Myrdal. Vi kommer gjerne på befaring og kartlegger et eventuelt behov sameiet eller borettslaget kan ha for rengjøring av ventilasjonsanlegget. Etter befaringen vil boligselskapet motta komplett befaringsrapport med bilder og våre anbefalinger – alt sammen er selvfølgelig kostnadsfritt og uforpliktende for boligselskaper som bruker KOBBL som forretningsfører, avslutter Myrdal.

Kontakt gjerne salgssjef i Optice, Kjell Myrdal på telefonnummer 919 05 767 eller på epost: km@optice.no


Name:
Email:
Subject:
Message:
x