Balkongprosjekt i Bokfinkvegen brl

Bokfinkvegen borettslag vedtok på ekstraordinær generalforsamling i vår enstemmig å gjennomføre et balkongprosjekt. -Leilighetene i borettslaget er forholdsvis små, og mange ønsket seg mer plass. Den eneste muligheten til å få til dette var å bygge ut og glasse inn balkongen for å få et ekstra rom, sier Stig Holm, som er nestleder i styret. 

Balkongprosjekt i Bokfinkvegen brl

Bokfinkvegen borettslag vedtok på ekstraordinær generalforsamling i vår enstemmig å gjennomføre et balkongprosjekt. -Leilighetene i borettslaget er forholdsvis små, og mange ønsket seg mer plass. Den eneste muligheten til å få til dette var å bygge ut og glasse inn balkongen for å få et ekstra rom, sier Stig Holm, som er nestleder i styret. – Da vi i styret begynte å jobbe med balkongprosjektet våren 2017 var vi tvilende, men etter hvert ble vi mer og mer sikre på at dette var riktig. Vi fikk god hjelp fra KOBBL, arkitekt Pål Jørgensen og leverandøren Balco. Og ikke minst var Geir Dahl, styreleder i Nedre Langeland III, svært hjelpsom. Nedre Langeland III gjennomførte et tilsvarende prosjekt for noen år siden. Dahl inviterte oss på befaring i sin egen leilighet, og ga oss mange råd og tips.

Etter at vedtak ble fattet i generalforsamlingen ble lån i DNB innvilget, og nødvendige kommunale tillatelser innhentet. –Vi har gjennomført oppmåling, og setter nå i gang konstruksjon og deretter produksjon av profiler og glass, sier distriktssjef Kåre Teigen i Balco. Monteringen er beregnet å starte i begynnelsen av september, og hvis alt går etter planen vil prosjektet avsluttes før jul. - Balkongene i Bokfinkvegen er uten innsyn, og har svært gode solforhold. Når borettslaget nå får større balkonger som glasses inn er jeg sikker på at bruksverdien blir stor for beboerne, sier Teigen.

Holm påpeker at prosjektet økonomisk er forholdsvis gunstig. – Vi måtte uansett ha rehabilitert betongdekket på balkongene i løpet av kort tid. I tillegg vil innglassing gi lavere energikostnader, og gjøre at vi kan forlenge levetiden for deler av fasaden. Vi finansierer prosjektet med langsiktig lån i DNB til gunstig rente. Alt i alt vil husleieøkningen bli beskjeden, sier han.

Stig Holm er svært godt fornøyd med den jobben arkitekt Pål Jørgensen har gjort. – Arkitekten har funnet en løsning som gir oss mer plass på balkongene og sørger for nok lys, samtidig som fasaden blir kjempeflott. Når balkongprosjektet er ferdig er jeg sikker på at dette blir den fineste blokka i Kongsvinger, avslutter Holm.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x