Vil sette magiske Øvrebyen på kartet

– Hvorfor kan ikke Øvrebyen bli Østlandets største turistdestinasjon? spør Eventyrfestningen. De vil få med hele byen og regionen for å skape noe helt unikt rundt festningen. 

Vil sette magiske Øvrebyen på kartet

Etter fjorårets megasuksess med «Oberst Krebs og jakten på festningssverdet», i tillegg til flere andre aktiviteter i løpet av sommeren, er Eventyrfestningen klare for det vanskelige andreåret. Over 2100 fikk med seg familiemusikalen, som gjennom sang, dans og magi forteller historien som kunne ha skjedd på Kongsvinger festning på starten av 1800-tallet. I år satser de på at over 3000 fra fjern og nær skal få med seg kveldsforestillingen. 

– Vi skal vokse og utvikle oss år for år, og ambisjonene er skyhøye. Men vi skal aldri miste den lokale forankringen. Eventyrfestningen er drevet på frivillighet, og vi hundre prosent avhengige av å samle krefter for å få til dette, forteller daglig leder for Foreningen Eventyrfestningen, Martin Høgberget.

Eventyrfamilien
Selv om det gjerne er de godt over 40 danserne, sangerne og skuespillerne som står på scena som får mest oppmerksomhet, er det et hundretalls frivillige i sving “i kulissene” gjennnom våren og sommeren – ja, så og si hele året.

– Eventyrfestningen er som en stor familie! Enten man syr kostyme, baker boller, danser på scena eller ønsker publikum velkommen i billettluka, så er man en del av fellesskapet. Og på mange måter er det å skape dette fellesskapet enda viktigere enn å bli en publikumssuksess, mener Høgberget, som understreker at de fortsatt trenger flere folk til å bli en del av “Eventyrfamilien”.

– Vi skal bli et kulturelt fyrtårn i regionen vår, som alle kan bli en del av uansett hva man kan bidra med. Det er så utrolig viktig for en region som vår, å ha gode prosjekter og aktører som kan skape lokal stolthet. Derfor er det fantastisk flott å se at kulturlivet i Kongsvingerregionen blomstrer om dagen, til tross for noen tunge år, og at kulturaktørene samarbeider seg imellom.

Internasjonalt
Men det er ingen tvil om at det som skjer på Kongsvinger festning også begynner å bli kjent utenfor regionens grenser. I år er det med unge dansere og skuespillere fra både Enebak og Elverum, og det meldes om billettsalg fra over hele Østlandet. 

– Det er ingen hemmelighet at vi på sikt ønsker å nå ut til hele Norge, og at det skal være like naturlig for barnefamilier fra hele landet å legge sommerferien sin til Kongsvingerregionen, som til Kristiansand eller Hunderfossen. Det skal vi få til ved å ha en kveldsforestilling med høy kunstnerisk kvalitet, aktiviteter for alle aldre på dagtid gjennom hele sommeren, gode samarbeid med andre kultur- og turistaktører, og selvfølgelig med de helt eventyrlige rammene som Øvrebyen og festningen gir. 

– Bli med!
– Er dere i rute for sommeren, da?

– Selvfølgelig ikke! svarer Høgberget kjapt. 

– Og sånn skal det være når man lager kunst. Det skal være litt kaos. Men så er ingenting heller mer tilfredstillende enn når man står på premieredagen, og alt på “magisk” vis, gjennom hardt arbeid, endelig har falt på plass. 

Scenografi skal bygges, sanger skal læres og utallige planer lages. Det er kanskje kaos, men det er en kompetent gjeng som jobber for å få alt klart til sommeren. 

– Vi er en god miks av profesjonelle og amatører – noen helt nye, og noen med masse erfaring! Men vi trenger fortsatt folk for å komme i mål, vi håper derfor flere melder seg som frivillig via eventyrfestningen.no fram mot premieren. Folk som aldri har vært borti en teaterforestilling før er hjertelig velkommen, enten om man kan jobbe én kveld eller én uke! forteller han.

– Det blir noen uker i sommer med liv og røre på kveldstid sommer, og vi håper alle i nabolaget og regionen blir med på festen!

  • Familiemusikalen «Oberst Krebs og jakten på festningssverdet» spilles kveldstid 1. til 10. juli på Kongsvinger festning
  • Billetter i salg på www.eventyrfestningen.no
  • Som KOBBL-medlem får du rabatt på familiepakke

Name:
Email:
Subject:
Message:
x