Rammeavtale med RK Rørfornying

RK Rørfornying er et Svensk rørfornyingsselskap som i 2020 også har etablert seg i Norge. Rørfornying, rørinnforing eller rørrenovering er en måte å renovere eksisterende rørsystem for dag-/spillvann uten at man trenger å hogge og rive fram rørene for å siden bytte dem ut. Rørfornying er godt egnet i hele eiendommer samt i vertikale stammer, kjellere og kjellerledninger samt serviceledninger.

Sprøytet rør: Slik ser et rør som har blitt rørfornyet med sprøyting ut på innsiden
Rammeavtale med RK Rørfornying

Når et borettslag eller sameie skal fornye sine rør er det flere mulige måter å gjøre dette på, sier teknisk sjef i KOBBL, Rune Sand. Hvilken metode man kan bruke, og hvilken metode vi i KOBBL anbefaler, kommer an på hvilken løsning det er brukt ved etableringen av rørledningene. Faktorer som også vurderes er blant annet hvor mye skade det er på rørene, hvordan de er dimensjonert, hvordan er adkomstmulighetene, og hvor stor kostand er det for boligselskapet. Det kan være dyrt å bytte rør, men det kan også være dyrt å rørfornye dersom det ikke blir gjort på en forsvarlig måte, sier Rune Sand. RK Rørfornying med sine ansatte har over 20 års erfaring med å rørfornye så det er en fin ressurs og tilvekst for oss å inngå rammeavtale med RK Rørfornying, avslutter Sand.

Vi i RK Rørfornying er enige i at forsvarlig renovering er veldig viktig, sier daglig leder i RK Rørfornying, Anders Sandin. Vi bruker godt utprøvde teknikker og materialer for å oppnå solide resultater, resultater som skal være bærekraftige over tid. Vi mener helt enkelt at det er viktig. For å sikre at vi bruker riktige materialer og metoder, gjennomføres en granskning av tegninger, inspeksjon med kamera samt okular inspeksjon for å sikre at rørsystemet er tilgjengelig for renovering. Sammen med kunden og KOBBL kan vi siden fastslå valg av metoder, da vi med fordel kan kombinere forskjellige metoder, sier Sandin videre.

Hvis man kan bytte rør tradisjonelt uten alt for stor kostnad så er det en god løsning, men dette kan ofte bli veldig dyrt, og da kan fordelene med rørfornying være såpass store at man velger denne løsningen. Det innebærer f.eks at det er tids- og kostnadseffektivt, overflatene påvirkes ikke, beboerne trenger ikke å flytte ut, og det er bærekraftig og miljøvennlig. Jeg pleier å si at vi bytter det som må byttes, men river så lite som mulig, avslutter Sandin.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x